Robert steinbacher i Alexa foren els dos creadors d'aquest mètode El primer ens explica el com i els perquès del bodyart 


... Vaig recollir diversos moviments, exercicis i mètodes terapèutics per a gent amb lesions, els vaig canviar i millorar i que al final els he adaptat per a persones sanes. 
Una forma de teràpia va jugar un paper decisiu per a mi: el DO IN. És l'enfocament més oriental de la fisioteràpia i té una pedagogia, on un ésser humà és tractat com una unitat entre les cadenes musculars/òrgans, d'una banda i el cos/ment per altra. 
Finalment vaig integrar tots aquests exercicis a la gent "sana" en el seu entrenament i va ser com una explosió: El creixement dels participants es va fer tan gran en tan poc temps, que ens vam saturar. Tots ells es van fer conscients d'una cosa: Els exercicis són difícils, però  em canvien. Senten que els exercicis són molt exigents i que demanen la responsabiliat del teu propi cos, rendiment i concentració en el nucli del cos.

Al principi vaig fer servir un munt de materials: steps, bodybars, tubs o pesades mancornes fins que vaig trobar l'essència fonamental de bodyART®: ELS ÉSSERS HUMANS NO NECESSITEN RES PER OBTENIR CONSCIÈNCIA DE SÍ MATEIXOS, EXCEPTE ELLS MATEIXOS ... 

Moltes persones es troben que necessiten estímuls externs, com la música, crits, números de repetició, la coreografia i la motivació del grup. Això és important i com a ballarí mai negaria aquests elements. Però quan es tracta de la consciència i el desenvolupament funcional, la gent ha d'aprendre a assumir la responsabilitat del seu cos per conèixer-te a tu mateix i saber què necessites.

Li Alexa és una professional de Shiatsu , una treballadora del cos i una educadora excepcionalment dotada en el sector de treball corporal amb tècniques de respiració i el coneixement sobre la filosofia oriental hem millorat el concepte bodyART®.

El bodyARTschool ha crescut com un arbre a través de les seves arrels: A poc a poc i amb una qualitat excepcional. El nostre equip ha crescut i tots els educadors en el bodyART school comparteixen el mateix: tots són meravellosament humans, tenen una història i tots ells viuen i ensenyen bodyART® amb convicció. 

Jo, Robert Steinbacher, estic molt orgullós de moure tanta gent, per ajudar-los a trobar la consciència del seu propi cos per crear una base per a la salut i el benestar. Al principi va ser la meva filosofia i la creença en alguna cosa enorme. Gràcies a gent meravellosa com Johanna, Alexa i ara Brigitte vaig poder desenvolupar les meves idees. Aquesta és la meva motivació, la meva alegria i la meva recompensa.

bodyART® - el missatge positve
 

 

PILATES-ZEN:

 

Pilates-zen és la combinació de dues tècniques: el pilates i els estiraments per activar la energia del cos a través dels meridians energètics.

  

Ambdues són tècniques físico-mentals que ajuden a reestructurar els nostres patrons de moviment, a reequilibrar la energia del nostre cos, i a enfortir i agilitzar la nostra musculatura i articulacions amb exercicis suaus, no agressius i sota un clima de tranquilitat i concentració.

Útil per a millorar problemes d'esquena, lumbàlgies, i altres problemes osteomusculars.

Prova aquest mètode i gaudiràs de més salut i benestar general. És apte per a qualsevol edat i condició física.

 

 

VINYASA IOGA:

El ioga és una disciplina i font d'auto-coneixement amb origen a la Índia fa uns 5.000 anys. Sorgeix de profundes tradicions antigues, de l'exploració espiritual, filosòfica, científica i de l'expressió creativa espontània.

Enforteix i beneficia tan el cos com la ment, fent servir recursos com la meditació, la concentració i postures corporals específiques.

Amb el pas del temps i l'interés d'occident han sorgit molts estils diferents de ioga.

Alguns més purs en relació directa a la Índia o a un Mestre/Gurú i altres que tenen influències diverses per exemple del Tao, Budisme, Massatge Tai, Acrobàcia...

A les classes de ioga de Dansalut ens basarem en el Vinyasa ioga, estil de ioga en moviment on s'entrellaça cada postura de manera fluïda a través de la respiració com una dansa. És una meditació en moviment on busquem l'harmonia entre cos, ment i ànima.

Aquesta pràctica té moltíssims beneficis: ens fa més conscients dels ritmes i les necessitats naturals del cos, enforteix la musculatura i els ossos, augmenta l’energia vital, retarda el procés d’envelliment, oxigena i neteja els nostres òrgans, beneficia el nostre sistema cardiovascular, endocrí, digestiu i repiratori, obre els canals energètics...etc.

És apte per totes les edats i condicions.

 

IOGA PRENATAL:

 

Si estàs embarassada aprofita aquestes classes de Ioga en moviment on podràs connectar amb tu i el teu bebè, obrir i enfortir el cos, deixar anar tensions a través de la respiració, movilitzar i crear espai a la zona pèlvica, alleugerir les molèsties de l'embaràs...i molt més!
Tota una experiència on et sentiràs en pau i harmonia, un camí de recolzament y acompanyament per arribar més preparada i conscient al part

PILATES-HIPOPRESSIUS:

Es basa en una combinació entre el mètode pilates combinat amb exercicis d'abdominals hipopressius, els abdominals que et permeten mantenir un bon to muscular d'aquesta musculatura i, alhora són els abdominals que reforcen el sol pèlvic i, en conseqüència, ajuden a prevenir despenjaments de matriu, bufeta, incontinència urinària en la dona i altres patologies relacionades.

 

És apte per totes les edats i condicions.

EN FORMA

 

un sistema de moviment que combina l’entrenament càrdiovascular i la tonificació muscular a través de sessions entretingudes i cada dia diferents. Es pot dur a terme amb materials diversos, amb sistemes d’entrenament variats, i amb exercicis de moltes disciplines diferents.

No es treballa tant a nivell coreogràfic com en altres classes i el nivell de coordinació és més baix. En canvi, el nivell de tonificació sí és més elevat que en una classe de dansa o aerodance.

Apte per a persones a partir dels 15 anys. El nivell és d'iniciació-intermig